2009. január 19., hétfő

Autóvásárlás

Egy szóban

Kultúrsokk

Több szóban
Pappa értünk jött új-zélandi fél tízre, azaz negyed tizenegykor már indultunk is. Rendes ember ez, valószínűleg a vesénket akarja, vagy a varrodájában leszünk rabszolgamunkások, még nem derült ki. Ahogy mindenki, mi is az Ellerslie autópiacra mentünk, ahol kis aprópénzért cserébe mindenki kiállíthatja a gépjárműjét, mások meg ingyen odamennek és jóárasítva megveszik. Nézegettünk egy kicsi Nissant 2100 dollárzért, aztán azt elvitte valaki más, úgyhogy akkor nézegettünk egy hasonlóan kicsi városi autót, egy Honda Odysseyt. Mikor korbeszimatoltuk és tetszett, se rozsda, se pimp, se vonóhorog, akkor mondtuk az Ibrahimnak hogy kipróbáljuk.

Aszongya jó, menjünk.

Kerek szemekkel beültünk a kocsiba, és elhajtottunk vele, részemről még nem tértem magamhoz. Szóval megpróbálom még egyszer, hogy érthető legyen. Ott volt a kocsi. Az Ibrahim ott beszélgetett a braderjával. Mondtuk hogy akkor mi mennénk vele.

Aszongya jó, vigyétek.

Na szóval így. Akkor még lealkudoztunk belőle 400 dollárzokat, aztán kezet ráztunk és kész. Már az gyanús volt, hogy az Ibrahim telefonon beszélgetett a másik braderjával, és mondta neki többször, hogy fél óra múlva otthon lesz. Ilyen gyanús volt. Bementünk egy postára, ahol kitöltöttünk egy papírt. A postanéni elvette a papírt, bőszen leírogatott valamit a régi amerikai vízumomról, aztán kért 9,2 dollárt és enyém volt a kocsi. Az Ibrahim ideadta a kulcsot és kész. Ha nem kellett volna még pénzt felvennem, az egész ügylet nem lett volna 10 perc sem.

Kérdeztem a Pappát hogy akkor most forgalmi? Eredetiségvizsgálat? Zöld kártya? Műszaki? Izé, bármi? De semmi. Lett kevesebb, mint 10 dollárért egy sajtpapírom, meg egy slusszkulcsom és mehet a menet.

Ő lenne az:

12 megjegyzés:

agica írta...

Ilyen van Ilapnak is:)
Szeretjuk, jo kenyelmes.

Névtelen írta...

Mennyibe volt végül?
Mondjuk én piacon nem vennék semmit, mind hulladék, fél év alatt szétesnek.

cptstraw írta...

Nagggyon tuti kis kocsi :)

JuditAu írta...

Kiraly a verda, ugyesek vagytok! :)

Palee írta...

Minek kerestek lakást, ez akkora... :-)

Szeretnénk majd gulimeppen nézelődni, hogy merre jártok/jártatok, kéretik az is nyilvántartani! :-)

Csók!

Tündi írta...

Miccsodaautó! :-) veribjútiful! Alakultok gyerekek, alakultok! Meglesz a pecó is szépen. :)

Névtelen írta...

Azt elaruljatok vegul mennyiert sikerult az autot megvenni? (Amennyiben nem FBI/NASA/IMF titok.) Borzaszto kivancsi vagyok az itteni arakhoz kepest hogyan allnak a dolgok arra.

Immacolata írta...

2900 dollárz

csalavolgy írta...

A Zuram is ottan volt a piacon, lehet, hogy össze is futottatok :)

Névtelen írta...

az ár nem mond semmit. km - évjárat...

Megnéztétek, nincs rajta money owning? Attól még bejegyeznek tulajnak. Pár dollár az ellenőrzés a bódéban.

Névtelen írta...

Kint olcsóbb a használt autó mint idehaza. Azok járnak jól, akik Japánból, Szingapúr-ból, stb behozzák az ócska szart, amit kint már forgalomba sem engednek helyezni NZ-én. Ahhoz képest, amiért vették (erősen konvergál a nullához) jól eladják. Úgy is mondhatjuk, hogy Japán autótemetője NZ.

Névtelen írta...

Koszi! Gondoltam, hogy olcso, de azert porba hullt az allam. Remeljuk nem lopott... ;)