2009. február 19., csütörtök

Animálok

Tegnap este látogatónk volt, nem számítottunk rá. Ő lenne az:

Dobozban fotóztuk, mert nem tudtuk, hogy mit szándékszik csinálni ezzel az ötforintos-méretű szájszerkezettel, és azért ezt a rosszul sikerült képet adom közre, mert ezen véletlen lett egy söröskupak - miheztartás végett.

Ember leküzdötte erős indíttatását, és nem adott neki papuccsal, szerencsére. Útközben megtudtuk pukkétól, hogy ő egy Weta, aki igen védett, háziállatként is tartható kedves lény. Kb. hetven változata él még Új-Zélandon, a mi vendégünk a Wellington tree weta volt. A neve szabad fordításban annyit tesz, hogy szörnyű tücsök, meg isten ocsmadéka, ilyesmi. Dobozolás alatt próbált abúzkodni, de aztán szép nyugiban tisztogatta a kis micsodáit. Állítólag harap, ha hergelik, de nem mérges, és nem is szúr, csak izomból nyomja (és az van neki).

Szabadonengedtük.

Ma meg össze lettem tévesztve egy silver tree fernnel, és rámugrottak, miszerint ő:

Eddig még csak szürkés-barnásokat láttam cikadászból, ez itten meg szép zöld-sárga-fekete mintás volt, és nem citerázott, hanem tolatott. Akit még ennél is jobban érdekelnek a cikadászok, az kattinson ide.

11 megjegyzés:

Pukke írta...

szerintem vonzod az ízeltlábúakat. Whitetail is csak addig volt nálunk, amíg itt laktatok.

De az a weta az igencsak impresszív!

Immacolata írta...

öööö... ezt az uramnak ne mondd meg lécci:)

kisrumpf írta...

"Háziállatként tartható"?! Hm, nem is tudom, lecserélném-e kertünk hosszú farkú, szőrős lakóját ilyenekre - azok legalább nem ugrálnak...

beja írta...

Ajaj... Én mindentől félek, ami egy szúnyognál nagyobb..., mondhatni: rettegek és bebújok egy takaró alá...
:-)

Névtelen írta...

3 évvel ezelőtt 3 hónapot töltöttünk kint Új-Zélandon, piackutatás céljából. Idén júliusban cégünk leányvállalatot alapít. 3 gyermekem van (10,14,21 évesek), örülünk írásaidnak, mert csak megerősít mindabban, amit 3 hónap alatt tapasztaltunk. Nagyon örülnék, ha e-mail címet cserélnénk.
E-mail cím: bessina@t-email.hu
Üdvözlettel,
Mária

kernel írta...

Csak annyit szeretnék megközölni, hogy boldog vagyok értetek, és hogy egy büdös szót nem írtál a melóról, és hogy menő a verda és hogy hol vannak a képek(az eddigiek harmincorosát elfogadom belépőszinten, javasolt témák: őserdő, lakás, kollégák, desk-at-work, pénztárosnők whatnot) és hogy meg vagyok irigyeződve, nembeszélve arról (és) hogy kicsit kellemetlen a távolság a látogatás megszervezése ügyileg. you go girl. say hi az emberkének és S.-nek is.

Immacolata írta...

Dear kernel,

megosztom veled a pikázámat, csak lécci nem találom az e-maicímed, írn nekem a rendes nevem ponttal vagy pont nélkül magyar szórendben @gmail.com-ra.

csókok

Pukke írta...

na mivan, felfaltak a rovarok, hogy nincs újabb post?

beja írta...

Éltek méééég??? Vagy már annyira éltek, hogycsak na???

kisrumpf írta...

Corvus is on its way...

tessék posztolni!

MartinIsti írta...

Miből gondolod, hogy Wellingon Tree Weta volt és nem tokoriro? (Auckland tree weta) A miénk esélyesebben WTW, de ha ATW lett volna, akkor sem sikerült volna megnyerő hatást tennie rám szerintem. Legalábbis sörözni biztos nem híttam vón el.