2008. október 7., kedd

Repülés van

Nagyon vicces, azért csináltam kínomban egy gasztro-bejegyzést, hogy ne az tiszta tekintetű kopasz népnemzeti hazánkfia legyen az utolsó post, most meg azért muszáj írnom, hogy ne egy kvázi-gasztró legyen a legfrissebb, mert Isten sem mossa le rólam hogy pappitót plagizálom.

Persze mondanivalóm is van: meg kelletett venni a repülőjegyeket, ezen az áron és ezekkel a kondíciókkal nem tartotta tovább a légitársaság.


Repülőjegy

Az előzményekről annyit, hogy volt egy remek EvaAir kombi foglalásunk, felnőtteknek illetékkel 310 ezer HUF környékén, bécsi indulással. Aztán valamikor nyáron az Eva önhatalmúlag törölte a Taipei-Auckland járatát, és ennek köszönhetően borult az egész koncepció. Alternatívaként Brisbane-i átszállással vitt volna, ami a megnövekedett ár (fejenként +100 ezer HUF) mellett még az ausztrál átszállóvízum problémakörét is behozta a képbe.

Kétségbeesetten kértem az ügynökömet, hogy kerítsen már valami megoldást, de nem igazán talált semmit. Csanád épp akkortájt ajánlotta Andreát a Nagypihenés nevű irodától, akit én is megkerestem. Kiderült, hogy barátságos, gyors, segítőkész, és zseniális. Egy nap alatt talált egy olyan útvonalat, ami először keletnek indulva (Finnair+Cathay) nemcsak olcsóbb, mint az eredeti jegy volt, de még az indulás is budapesti.

A történethez hozzátartozik, hogy Andrea nem akarta bevállalni a jegy tologatását, tehát nála azonnal - 72 órán belül - ki kellett volna fizetnem, ami 800 ezer forint esetében szerintem azért túl nagy jófejség egy repülőtársasággal szemben, úgyhogy a kapott információval visszamentem a Moreához, akik vidáman toligálták nekem amíg lehetett, múlt hét csütörtökön fizettem ki.

A korrektség nevében viszont el kell mondanom, hogy a Nagypihenés nélkül kicsi lett volna az esély, hogy megtalálom ezt a jegyet, szóval forduljatok hozzájuk nagy bizalommal (és ne riasszon vissza a kőkorszaki weboldaluk sem.)

Biztosítás

Azt hiszem, korábban már szóltam erről, de most már konkrét minden. Létezik egy úgynevezett "storno biztosítás", amivel megoldható az, hogy ha valami nagyon-nagyon közbejön, és mégsem tudunk utazni, akkor a jegynek nem csak 50%-át, hanem a teljes vételárat visszatérítik. OK, a hungaro-hetero valóságtól ne rugaszkodjunk el, kell hozzá orvosi igazolás, de hát azt nem nehéz prezentálni ugye, ebben a korrupciómentes, tiszta és egyenes világban. Hármunknak összesen 30 ezer HUF volt, úgy döntöttünk hogy ennyit megér 400 ezer HUF biztonsága.

Baleset- és poggyászbiztosítással nem foglalkoztam, mert a domborulatkártyámhoz tartozott egy európai utasbiztosítás, amit 7 ezer forintos éves díjért ki tudtam terjeszteni az egész világra, meg az egész családra is. Ez egyébként csak akkor érvényes külországban, ha három hónapnál rövidebb ideig tartózkodunk ott, de reményeink szerint akkorra meg már lesz valami rendes biztosításunk - vagy öngondoskodós, vagy munkából adódós.

Erősen remélem, hogy az utóbbi.

6 megjegyzés:

agica írta...

Hello, Nekunk is EVA jegyunk van, es a visszaut eleg maceras lenne a modosult utvonal miatt. Igy refondoljak a jegyunket (remelhetoleg).
Innen veszunk jegyet Magyarorszagra, es Andrean keresztul:) Mig az itteniek 2700 NZD alatt nem tudtak return arat mondnai, addig O 2300 NZD-ert cakkli pakk 1 eves return jegyet ajanlott Budapestig, es onnan is indul vissza:)

Pappito írta...

mi az az átszállóvízum?
MI is OZban leszálltunk és nem kellett semmi.

Bár, a miénk az technical stop volt, lehet, hogy oda nem kell?

Ilyen visszaváltós biztosításunk nekünk is volt, hálistennek nem kellett. Várunk már nagyon.

Wild Buffalo írta...

Átszállóvízum az kell, ha tranzitba bejössz, akkor is.

A technikai megállásnál asszem nem is száll ki az utas... mindenesetre itt már az ajánlatadásnál szólt nekem az ügynök, hogy ez vízumköteles.

És hidd el, mi is nagyon-nagyon-nagyon várjuk...

Immacolata írta...

hát ez kész.

a saját blogomban írok álnéven:)
Szóval a vad bika imma néni voltam.

Névtelen írta...

Nem kell atszallovizum. Alaposabban tessek felkeszulni a hosszu utra!:-))

Immacolata írta...

Ugyan nem témába vág, de szia hobe:)

Az ügynökömmel 5 éve dolgozom (még céges ügyekből kifolyomány) és nem volt okom, hogy leellenőrizzem, vajon még mindig kell-e az az átszállóvízum - merthogy ausztrálián keresztül másfélszer annyi lett volna a jegy.

Ha esetleg valaki így akar menni, az lesz szíves maga utánanézni.

hobe, ígérem, hogy a rám vonatozó dolgokban alaposan felkészülök.